Checkmemove.nl

Stichting Schaakschool Indische Buurt

Leren schaken voor iedereen in de
Indische buurt en Transvaalbuurt

Projectleider Vakantiekamp

Remy HakvoortMijn naam is Remy Hakvoort, geboren op 12 april 1988, en geef al jarenlang schaaklessen voor Schaakschool Indische Buurt.
Ik ken de oprichter van Schaakschool Indische Buurt, Mustapha El Jarmouni, via mijn schaakclub (VAS). Mustapha heeft daar jarenlang achter de bar gestaan. Toen hij mij vertelde dat hij op zoek was naar schaaktrainers heb ik geen moment geaarzeld en gelijk ja gezegd. Want wat is er nou leuker dan schaakles geven aan kinderen? Zo’n mooie sport als schaken verdiend het om breed onder de aandacht gebracht te worden.

 

 

 

 Momenteel geef ik 2x per week schaakles in De Meevaart. Op woensdag- en vrijdagmiddag. Tevens geef ik 1x per week les in Speeltuin De Batavia. Daar hebben ze buiten een groot schaakbord staan. Daar wordt fanatiek gebruik van gemaakt. Dat vind ik mooi om te zien. Daarnaast heb ik in het verleden op verschillende scholen in de Indische Buurt lesgegeven.  Vaak als ik in de Indische Buurt kom, word ik door kinderen aangesproken als “Schaakmeester”. Ondanks het feit dat ik ze geen les meer geef, ben ik (en daarmee het schaken), toch niet helemaal uit hun hart verdwenen.
Ik geef vooral kinderen les die nog nooit eerder hebben geschaakt. Door een mooi verhaal eromheen te vertellen en door veel spelletjes te spelen met de kinderen probeer ik ze de eerste stappen van het schaakspel te leren.
Ik merk dat veel kinderen in het begin nog een beetje huiverig zijn voor het schaakspel, maar zodra ze een beetje door hebben hoe het moet worden ze vaak razend enthousiast. En nemen ze vaak weer broertjes, zusjes en/of vrienden mee die ze ook kennis willen laten maken met het schaakspel. Zo word deze mooie sport langzaam maar zeker steeds meer beoefend in de Indische Buurt.
Ik heb de Schaakschool zien groeien; in het begin werd ik raar aangekeken als ik vertelde dat ik schaakles gaf in de Indische Buurt. Vandaag de dag is schaken een geaccepteerde sport geworden in de Indische Buurt. Sinds 2013 ben in projectleider van Vakantiekamp: Een fijne vakantieschool voor kinderen uit de Indische Buurt. Wil je meer weten over vakantiekamp of meedoen? Je kan mij bereiken door een mailtje te sturen naar

remy@schaakschoolindischebuurt.nl

.