Checkmemove.nl

Stichting Schaakschool Indische Buurt

Leren schaken voor iedereen in de
Indische buurt en Transvaalbuurt

Projectleider Schaakschool Indische Buurt

Deborah Ng


Deborah is 24 jaar en studeert psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft de specialisaties Klinisch- en Klinische Ontwikkelingspsychologie afgerond en volgt nu de Master Gezondheidspsychologie, specialistatie Klinische Ontwikkeling.

Veel van jullie kennen Deborah misschien van de Chess League Oost toernooien. Maar hoe is zij bij Schaakschool Indische Buurt gekomen?

"Ik schaak sinds mijn tiende op schaakclub VAS. Na een aantal jaren fanatiek geschaakt te hebben, zette ik het schaken op een laag pitje en begon ik in 2008 met lesgeven op de Jan Hekmanschool. In 2009 heb ik mijn diploma voor schaaktrainer stap 1 behaald. Hierna heb ik me ingezet voor de Schaakkaravaan. Toen de Schaakkaravaan ten einde liep raakte ik via Mustapha betrokken bij de Schaakschool Indische buurt.Vanaf 2010 heb ik lesgegeven op onder anderen de JP Coenschool en Basisschool de Waaier. Dit vond ik zo leuk dat ik door ben gegaan met schaakles geven en het organiseren van de Chess League Toernooien. Sinds september 2012 ben ik projectleider van Schaakschool Indische buurt en ben verantwoordelijk voor het organiseren van de Chess League Oost Toernooien, diverse schaakevenementen en schaakles op school."

Er is niets zo leuk als je eigen leerlingen te zien genieten van de schoonheid van het schaken. Heb je vragen, of wil je zelf ook schaken op school? Je kan mij bereiken door een mail te sturen naar

info@schaakschoolindischebuurt.nl

.Geupdated op 3 april 2016